logosvk

58ste St. Martinusprijs Kontich
Vierdaagse UCI-Interclubwedstrijd voor juniores 7-10 juli 2022

Voorwoord

De Sint-Martinusprijs beleeft dit jaar zijn 52ste editie. Het blijft dé topwedstrijd voor junioren waarbij we uitkijken naar de resultaten van het aanstormend talent. De Sint-Martinusprijs werpt al 52 jaar een blik op de toekomst van de wielersport in Vlaanderen.

Ook al blijft Kontich het kloppend hart van deze vierdaagse ronde, als stad Antwerpen willen we mee een platform aan de sportjeugd geven. Vorig jaar startte een rit aan het MAS, dit jaar vormt de Grote Markt het decor voor één van de starts.

Antwerpen is als voormalige Europese Sporthoofdstad en Olympische stad dan ook wielergek. Met onder meer de World Ports Classic, de Havenpijl, de Scheldeprijs, de Na-Tour Derny en de Schaal Sels heeft onze Scheldestad heel wat wielerwedstrijden op de agenda staan. Dit imago als wielerstad was voor de ASO de hoofdreden om Antwerpen als startplaats de kiezen voor de derde rit van de Tour 2015.

U vindt alle informatie over Antwerpen als wielerstad en sportstad op onze website www.sportingA.be. U kunt ons ook volgen op Facebook en Twitter.

Ik wil de gemeente Kontich, het Feestcomité en Steeds Vooraan bedanken voor hun inspanningen om het wielrennen in onze regio te promoten en de prachtige organisatie van de Sint-Martinusprijs.

Tenslotte wens ik alle deelnemers veel succes en kijken we uit naar een spannende wedstrijd. Wie wordt de winnaar en mag zich in het rijtje van Henri Van Linden, Danny De Bie, Hedwig Van Hooydonck, Bart Wellens, Tony Martin en Marcel Kittel plaatsen?

Ludo Van Campenhout
schepen voor sport
stad Antwerpen

vlaamsekruis1kontichleeftprovantBestand:UCI Logo 2015.svg - Wikipedia   sportingantwerpenLogo's | Cycling Vlaanderen WielerVerhaal | Over de koers