logosvk

56ième St. Martinusprijs Kontich
Interclub de quatre jours UCI-interclub juniores 5-8 juillet 2019

Première info 2019

Le guide technique vous le trouverez au dessous du tab " Info de la course " Specifications Technique

La programme:

Vendredi 5 Juilliet: Contre la montre par equipe
Samedi 6 Juilliet: Etappe en ligne avec départ a Anvers
Dimanche 7 Juilliet: Contre la montre individuelle et Etappe
Lundi 8 Juilliet: Etappe en ligne et Cérémonie 

Nieuwsbrief 29juni

Spannend!

Het aftellen is begonnen, en we kijken uit naar de start van de 2015 editie van de 4-daagse Sint Martinusprijs.

Toeval of niet maar op de 4de dag van onze 4-daagse start de 3de rit van de Tour de France in Antwerpen.

Dit was voor ons het signaal om te proberen onze meerdaagse nog beter te maken dan de vorige jaren.

Ploegen uit 10 verschillende landen van over de ganse wereld, met o.a. de nationale ploegen van Cyprus, Estland, Finland en Turkije komen meedingen.

Verder doet het ons onbeschrijfelijk veel plezier dat we dit jaar, na lange afwezigheid, weer 2 ploegen uit Frankrijk mogen verwelkomen, naast de “habitués” uit Denemarken, Groot-Britannië, de Verenigde Staten, Nederland en niet te vergeten onze eigen Belgische ploegen.

Onze Duitse vrienden laten dit jaar verstek gaan wegens hun Nationale kampioenschap tijdrijden dat in ditzelfde weekeinde gereden wordt.

Het Deense team uit Roskilde komt ook dit jaar met een sterk team waarin de nummers 1,2 en 3 van hun national kampioenschap tijdrijden zullen aantreden. Maar we zijn er zeker van dat de andere ploegen weerwerk gaan bieden.

Sommige ploegen komen om hun renners een overgetelijke ervaring aan te bieden, want sportiviteit, fair play en een interessante & mooie 4-daagse koers staan hiervoor garant.

De wedstrijd zelf is een beetje aangepast t.o.v. vorige edities, en we beginnen vrijdag met de ploegentijdrit i.p.v. de individuele tijdrit.

Verder zijn de ritten hier en daar wat aangepast aan de huidige verkeersituaties in de verschillende gemeentes.

De start, en ploegenvoorstelling in Antwerpen zijn verplaatst naar zaterdag en dit terug vanaf de Grote markt i.p.v. het MAS.

Als bovendien dan ook nog eens het goede weer van de partij beloofd te zijn, dan kan het niet meer stuk.

Wij zien uit naar een spetterende 4-daagse en hopen jullie allemaal te ontmoeten in en rond Kontich of Antwerpen.

Programme 52ième Sint-Martinusprijs

Commune de Kontich

i.s.m. Wielerclub Steeds Vooraan VZW

52ième Sint-Martinusprijs

Interclub de Quatre Jours

Junior(e)s UCI – KBWB – WBV (2.1)

03/07/2015 – 06/07/2015

 

Programme

 program52

Cérémonie Protocolaire

Les coureurs sont obligés de se précipiter directement à la cérémonie protocolaire après l ́arrivée de la course. Ceci concerne les coureurs qui sont classés 1ier, 2ième et 3ième de la course, ainsi que les leaders des different classsements.

Stint-Martinusprijs 2015

Voorwoord

De Sint-Martinusprijs beleeft dit jaar zijn 52ste editie. Het blijft dé topwedstrijd voor junioren waarbij we uitkijken naar de resultaten van het aanstormend talent. De Sint-Martinusprijs werpt al 52 jaar een blik op de toekomst van de wielersport in Vlaanderen.

Ook al blijft Kontich het kloppend hart van deze vierdaagse ronde, als stad Antwerpen willen we mee een platform aan de sportjeugd geven. Vorig jaar startte een rit aan het MAS, dit jaar vormt de Grote Markt het decor voor één van de starts.

Antwerpen is als voormalige Europese Sporthoofdstad en Olympische stad dan ook wielergek. Met onder meer de World Ports Classic, de Havenpijl, de Scheldeprijs, de Na-Tour Derny en de Schaal Sels heeft onze Scheldestad heel wat wielerwedstrijden op de agenda staan. Dit imago als wielerstad was voor de ASO de hoofdreden om Antwerpen als startplaats de kiezen voor de derde rit van de Tour 2015.

U vindt alle informatie over Antwerpen als wielerstad en sportstad op onze website www.sportingA.be. U kunt ons ook volgen op Facebook en Twitter.

Ik wil de gemeente Kontich, het Feestcomité en Steeds Vooraan bedanken voor hun inspanningen om het wielrennen in onze regio te promoten en de prachtige organisatie van de Sint-Martinusprijs.

Tenslotte wens ik alle deelnemers veel succes en kijken we uit naar een spannende wedstrijd. Wie wordt de winnaar en mag zich in het rijtje van Henri Van Linden, Danny De Bie, Hedwig Van Hooydonck, Bart Wellens, Tony Martin en Marcel Kittel plaatsen?

Ludo Van Campenhout
schepen voor sport
stad Antwerpen

vlaamsekruis1kontichleeftprovantBestand:UCI Logo 2015.svg - Wikipedia   sportingantwerpenLogo's | Cycling Vlaanderen WielerVerhaal | Over de koers